file ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Περισσότερα
7 Χρόνια 7 Μήνες πριν #924 από nickstath
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ δημιουργήθηκε από nickstath
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ - ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει την ακρίβεια επιβεβαιώνεται καθημερινά, δημιουργώντας πονοκέφαλο σε Μαξίμου και συναρμόδια υπουργεία από τη ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων.
Τη Δευτέρα, θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τη συμμετοχή των παραγόντων της αγοράς πετρελαιοειδών.
Παράλληλα, υπάρχει έτοιμο σχέδιο σε περίπτωση αύξησης των τιμών στα δημητριακά, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας.

Τιμές-ρεκόρ στη βενζίνη!
Το ράλι του πετρελαίου έχει ήδη οδηγήσει τη μέση πανελλαδική τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης πάνω από το 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, έχει ξεπεράσει και το 1,80 ευρώ.
Το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται λίγο πάνω από τα 80 ευρώ το λίτρο.
Σήμερα, στην Αθήνα η μέγιστη τιμή ήταν 1,749 ευρώ/λίτρο, στη Θεσσαλονίκη 1,699 ευρώ, ενώ σε Πειραιά, Μαγνησία, Κυκλάδες, Χανιά, Σάμο Ρέθυμνο και Κεφαλλονιά ξεπέρασε το 1,80 ευρώ, με υψηλότερη τιμή στη Σάμο (1,84 ευρώ/λίτρο).
Οι παράγοντες της αγοράς καυσίμων φοβούνται ότι τις επόμενες ημέρες η μέση πανελλαδική τιμή θα ξεπεράσει το 1,70 και θα αγγίξει ακόμα και το 1,80 ευρώ/το λίτρο.
Από την πλευρά της αγοράς, τονίζεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και να αντιμετωπισθεί το θέμα του λαθρεμπορίου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 7 Μήνες πριν #926 από nickstath
Απαντήθηκε από nickstath στο θέμα ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Στα νέα επίπεδα - ρεκόρ, 1,64 ευρώ ανά λίτρο, έφθασε σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, μετά από «άλμα» ενός λεπτού ανά λίτρο που έκανε το Σαββατοκύριακο. Το προηγούμενο υψηλό στις τιμές των καυσίμων ήταν 1,635 ευρώ, στις 21 Ιανουαρίου.
Σωρευτικά, από την αρχή του μήνα η μέση τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, λόγω των ταραχών σε Αίγυπτο και Λιβύη που αύξησαν τις διεθνείς πετρελαϊκές τιμές.Κεφαλλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος, Χανιά και Κυκλάδες παραμένουν οι ακριβότεροι νομοί της χώρας, με τιμές που κλιμακώνονται έως 1,837 ευρώ το λίτρο.Στον αντίποδα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ημαθία, Αθήνα, Ανατολική Αττική και Κιλκίς είναι οι φθηνότεροι νομοί με τιμές που ξεκινούν από 1,627 ευρώ.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι το γεγονός ότι η σούπερ αμόλυβδη σε τέσσερις νομούς της χώρας (Χανιά, Ρέθυμνο, Μεσσηνία και Έβρος) πωλείται έως 1,999 ευρώ το λίτρο.

Σημειώνεται πως η ευρεία σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στη διακίνηση υγρών καυσίμων μετατέθηκε τελικά για την ερχόμενη Πέμπτη.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης η μέση τιμή σήμερα είναι 84,8 λεπτά το λίτρο, αυξημένη κατά 4,6 λεπτά σε σχέση με την αρχή του μήνα. Η μέση τιμή ξεκινά από 82,1 λεπτά στη Δράμα και κλιμακώνεται έως 90,2 στην Κέρκυρα, ενώ η μέγιστη φθάνει έως και 96 λεπτά το λίτρο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 7 Μήνες πριν #931 από nickstath
Απαντήθηκε από nickstath στο θέμα ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Πρωταθλήτρια Ευρώπης και με τη "βούλα" της Κομισιόν είναι και πάλι η Ελλάδα στη βενζίνη, λόγω των φόρων, και ενώ το κερδοσκοπικό πάρτι στις ξένες αγορές καλά κρατεί.

Χθες, και με αφορμή την κλιμάκωση της βίας στη Λιβύη, οι διεθνείς...τιμές του πετρελαίου πήραν και πάλι "φωτιά", σκαρφαλώνοντας στα 118 δολάρια το βαρέλι, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 ετών.
Ανεξαρτήτως όμως του πετρελαϊκού ράλλυ, η Ελλάδα κρατά το "χρυσό μετάλλιο" ανάμεσα στις 27 χώρες-μέλη της Ε. Ένωσης αφού τα τελευταία στοιχεία της Eurostat (28/2/2011), δίνουν την μέση τιμή της βενζίνης στη χώρα μας στα 1,637 ευρώ/ λίτρο, που ακολουθείται στη δεύτερη θέση από την Ολλανδία (1,633 ευρώ) και στην τρίτη θέση από τη Δανία (1,605). Τα χθεσινά μάλιστα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας, δίνουν τη μέση πανελλαδική τιμή στα 1,67 ευρώ/ λίτρο, με την πιο ακριβή βενζίνη της Ευρώπης να βρίσκεται στη Σητεία και την Ιεράπετρα (στα 1,839 ευρώ / λίτρο).

Πληρώνουμε σε φόρους πάνω από 1 ευρώ/ λίτρο

Αιτία της αρνητικής αυτής πρωτιάς για τη χώρα, είναι τα απανωτά κύματα αυξήσεων στους φόρους. Για κάθε λίτρο βενζίνης που αγοράζει πλέον ο Ελληνας
οδηγός πληρώνει σε φόρους πάνω από ένα ευρώ. Δηλαδή από τα 1,67 ευρώ της μέσης πανελλαδικής τιμής, το τμήμα που αντιστοιχεί στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και στο ΦΠΑ, είναι άνω του ευρώ.

Και όσο αυξάνεται η διεθνής τιμή, τόσο αυξάνεται η τιμή διυλιστηρίου και η λιανική τιμή, αλλά και το ποσοστό που αντιστοιχεί σε φόρους, αφού επηρεάζεται ανοδικά ο ΦΠΑ. Σήμερα, με μέση πανελλαδική τιμή τα 1,67 ευρώ, οι φόροι είναι πάνω από το 1 ευρώ, όταν το Φεβρουάριο του 2010, με λιανική τιμή στα 1,10 ευρώ, οι φόροι αντιστοιχούσαν σε 59 λεπτά. Δηλαδή οι φόροι αναλογούν σε πάνωαπό το 60% της τιμής στην αντλία, όταν πέρυσι βρίσκονταν στο 53%.

Τι δείχνουν για τους φόρους τα επίσημα στοιχεία

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα την 1η Φεβρουαρίου, το ίδιο το υπουργείο. Σύμφωνα με αυτά, με μέση τιμή αντλίας τότε τα 1,61 ευρώ/ λίτρο, ποσοστό 59,8% (96,3 λεπτά) αναλογούσε στους φόρους και τους δασμούς, 31,3% (50,5 λεπτά) στη τιμή διυλιστηρίου, και 8,8% (14,3 λεπτά) στο περιθώριο εταιρείας και πρατηριούχου.

Έκκληση της αγοράς να μειωθεί ο ΕΦΚ

Παράγοντες της αγοράς, κάνουν έκκληση στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας να μειώσει τους φόρους, συγκεκριμένα τονειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) κατά 20%, για όσο διάστημα θα διαρκέσει η κρίση στη Λιβύη, ώστε να περιοριστούν οι τιµές που έχουν πάρει την ανηφόρα. Και θεωρούν αναπόφευκτη και νέα άνοδο των τιμών στις επόμενες ημέρες, αν κρίνουμε από την ανοδική πορεία των τιμών διυλιστηρίου. Την 1η Μαρτίου η διυλιστηριακή τιμή ήταν στα 1,249 ευρώ, ενώ στις 4 Μαρτίου είχε ανέβει στα1,249 ευρώ/ λίτρο.

Ορισμένοι διεθνείς αναλυτές έχουν φτάσει σε σημείο να μιλούν ακόμη και για υπερδιπλασιασμό των τιμών τους επόμενους μήνες, λόγω της πολιτικήςαναταραχής στη Μέση Ανατολή. Πάντως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθυ Γκάιτνερ, άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να ρίξουν στην διεθνή αγορά, μέρος από τα στρατηγικά τους αποθέματα ώστε να μειωθούν οι τιμές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 7 Μήνες πριν #940 από nickstath
Απαντήθηκε από nickstath στο θέμα ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Οι διεθνείς τιµές του πετρελαίου έπεσαν αλλά η αµόλυβδη στην Ελλάδα ακρίβυνεΚαπέλο τριών λεπτών στο λίτρο
Και νέο άλµα έκανε χθες η αµόλυβδη βενζίνη που βρίσκεται πλέον µια ανάσα από τα 1,70 ευρώ το λίτρο, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τις εξελίξεις στις ξένες αγορές αφού τις τελευταίες ηµέρες το πετρέλαιο υποχωρεί συνεχώς. Από τα 114 δολάριατο βαρέλι της περασµένης Πέµπτης,η τιµή του µπρεντ διαµορφωνόταν χθες στα 111-112 δολάρια αλλά αντιστρόφως ανάλογη πορεία ακολουθεί η τιµή της αµόλυβδης βενζίνης στην ελληνική αγορά, κάνοντας παράγοντες ...
της αγοράς να µιλούν για ακόµη ένα νέο κρούσµα κερδοσκοπίας. Από τo 1,66 ευρώ το λίτρο που ήταν η µέση τιµή της αµόλυβδης στις αρχές της προηγούµενης εβδοµάδας, την Παρασκευή αυξήθηκε στα 1,673 ευρώ και χθες, σύµφωνα πάντα µε το Παρατηρητήριο Τιµών Υγρών Καυσίµων, εκτινάχθηκε στα1,694 ευρώ. Αυξήθηκε δηλαδή κατά τρία και πλέον λεπτά µέσα σε µια εβδοµάδα, ακολουθώντας τη δική της «αυτόνοµη» πορεία, παρά το γεγονός ότι η τιµή του αργού πετρελαίου σηµειώνει σηµαντικές απώλειες τις τελευταίες ηµέρες.

Πρόκειται για µια παγιωµένη κατάσταση στην εγχώρια αγορά που περιγράφεται µε τηφράση «οι τιµές της βενζίνης ανεβαίνουν ευκολότερα απ’ ό,τι κατεβαίνουν». ∆ηλαδή το εγχώριο κύκλωµα των καυσίµων όταν πέφτουν οι διεθνείς τιµές του πετρελαίου «ξεχνά» να τις περάσει ολόκληρες στις τιµές της βενζίνης.
ΑΠΟ ΤΑ ∆ΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ στην αντλία. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα διυλιστήρια πωλούναµόλυβδη βενζίνη εδώ και µία εβδοµάδαστα ίδια επίπεδα τιµών.Τη ∆ευτέρα 7 Μαρτίου η τιµή αυτή ήταν στα 1,543 ευρώ το λίτρο και την Παρασκευή, παρά τις αυξοµειώσειςπου µεσολάβησαν µε το πετρέλαιο,η διυλιστηριακή τιµή ήταν στα 1,547 ευρώ. Προφανώς λοιπόν οι τιµές «πειράχτηκαν» από τους άλλους δύοκρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, τις εταιρείες εµπορίας και ταπρατήρια. Αλλωστε το αρµόδιο υπουργείο υποστηρίζει πως τις τελευταίες εβδοµάδες, από τα µέσα Φεβρουαρίου µέχρι και την πρώτη εβδοµάδα του Μαρτίου, εταιρείες και βενζινοπώλες είχαν συµπιέσει τα περιθώρια κέρδους τους λόγω τηςκρίσης που έχει φέρει µείωση της κατανάλωσης.

ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ. Εκείνο που προφανώς έχει συµβεί είναι ότι τις τελευταίες ηµέρες το σκέλος της εµπορίας έπαψε να συµπιέζει τα περιθώριά του και µετακύλισε στις τιµές αντλίας µεγαλύτερες αυξήσεις, χωρίς αυτές να δικαιολογούνται από την παρούσα συγκυρία των διεθνών τιµών. Ακριβή εικόνα για τα περιθώρια κέρδους εταιρειών και πρατηριούχων δεν υπάρχει. Αλλά αν η τιµή διυλιστηρίου είναι στα 1,547 ευρώ ανά λίτρο και ητρέχουσα λιανική τιµή στα 1,69 ευρώ, αυτόσηµαίνει πως οι δύο κρίκοι µοιράζονται σήµερα ένα περιθώριο µεικτού κέρδους 14 λεπτών ανά λίτρο. Πριν από µερικές ηµέρες, µε ίδια τιµή διυλιστηρίου αλλά µε µέση λιανική τιµή στα 1,66 ευρώ, µοιράζονταν περιθώριο κέρδους 11 λεπτών.

Πάντως πηγές της αγοράς εκτιµούν ότι αποκλιµάκωση τωντιµών των καυσίµων θα σηµειωθεί στα τέλη της εβδοµάδας, καθώς τότε υπολογίζουν ότι θα «περάσει» στην αντλία ολόκληρη η πτώση της διεθνούς τιµής που καταγράφηκε αµέσως µετά τον καταστροφικό σεισµό στην Ιαπωνία ως συνέπεια της µείωσης της κατανάλωσης που επήλθε.

Οι τιµές της βενζίνης ανεβαίνουν... ευκολότερα από ό,τι κατεβαίνουν

Το πετρέλαιο θέρµανσης
Στα 89,5 λεπτά ανά λίτρο κινείται η µέση τιµή του πετρελαίου θέρµανσης, µε ελάχιστη τιµή τα 0,80 και µέγιστη το ένα ευρώ. Εχει ακριβύνει 4,2 λεπτά τον Μάρτιο και 10,5 λεπτά από τον Ιανουάριο

Βάζει στο στόχαστρο τα καρτέλ

Καµπανάκι στις επιχειρήσεις χτυπά η Επιτροπή Ανταγωνισµού, η οποία απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε εταιρείες που προφασιζόµενες τη δυσµενήοικονοµικήκρίση σχεδιάζουν νακαταφύγουνσε απαγορευµένες πρακτικές που συνιστούν καρτέλ και πλήττουν τον υγιή ανταγωνισµό και τα συµφέροντα του καταναλωτή. Σύµφωνα µε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισµού θα εξετάζει κατά άµεση προτεραιότητα κάθε περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, µέσω καταγγελίας, αίτησης επιείκειας από µέλος καρτέλ ή άλλων πηγών πληροφόρησης και θα επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρµόζουν αντιανταγωνιστικές πρακτικές.

Επισηµαίνει ότι ενδεχόµενη επιδίωξη αύξησηςή διατήρησης των κερδών των επιχειρήσεων ή µετακύλισης οικονοµικών βαρών στον καταναλωτή µέσα από παράνοµες συµπράξεις, αποφάσεις ενώσεων επιχειρήσεων ή µονοµερείς καταχρηστικές πρακτικές θέτει σε κίνδυνο το δηµόσιο συµφέρον και βλάπτει τον καταναλωτή.
Από ΤΑ ΝΕΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1681 από nickstath
Απαντήθηκε από nickstath στο θέμα ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Στα ύψη έχει φτάσει η τιμή της αμόλυβδης σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμή κοντεύει να αγγίξει τα 2 ευρώ.
Παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι δεν είναι η πρώτη χρονιά που οι τιμές των υγρών καυσίμων παίρνουν -εν μέσω θέρους- την ανιούσα. Όπως τονίζουν όμως το γεγονός ότι μερίδα της αγοράς «αγνοεί» τις συνέπειες της κρίσης και συμπεριφέρεται τιμολογιακά σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στην κατανάλωση, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες περιορισμένου ανταγωνισμού που επικρατούν σε πολλές τουριστικές περιοχές και, κυρίως, στα νησιά, είναι πολύ δυσάρεστο.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, τα σκήπτρα της ακρίβειας, σε ό,τι αφορά την τιμή της βενζίνης, κατέχει το Λασίθι, όπου η ανώτερη τιμή πώλησης φτάνει το 1,995 ευρώ το λίτρο, με τη μέση τιμή, στην ίδια περιοχή, να διαμορφώνεται στο 1,904 ευρώ το λίτρο. Ακολουθούν η Κεφαλονιά, με μέση τιμή 1,883 ευρώ το λίτρο, η Σάμος με μέση τιμή 1,875 ευρώ το λίτρο, το Ρέθυμνο με μέση τιμή 1,874 ευρώ το λίτρο και τα Χανιά με μέση τιμή 1,872 ευρώ το λίτρο.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει επίσης ότι, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, η τιμή της βενζίνης από δειγματοληψία σε 4.687 πρατήρια σε όλη τη χώρα διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα πώλησης στο 1,669 ευρώ το λίτρο, η μέση τιμή διαμορφώνεται στο 1,786 ευρώ το λίτρο και η ανώτερη τιμή φτάνει στο 1,995 ευρώ το λίτρο.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, οι μέσες τιμές της βενζίνης ανά νόμο διαμορφώνονται ως εξής: Ημαθίας 1,761 ευρώ το λίτρο, Θεσσαλονίκης 1,763 ευρώ το λίτρο, νομαρχία Αθηνών 1,767 ευρώ το λίτρο, νομαρχία Ανατολικής Αττικής 1,771 ευρώ το λίτρο, Καρδίτσας 1,775 ευρώ το λίτρο, Δράμας 1,776 ευρώ το λίτρο, Σερρών 1,777 ευρώ το λίτρο, Ξάνθης και Πέλλας 1,779 ευρώ το λίτρο, νομαρχία Δυτικής Αττικής 1,782 ευρώ το λίτρο, Φλώρινας και νομαρχία Πειραιά 1,782 ευρώ το λίτρο, Άρτας 1,783 ευρώ το λίτρο, Τρικάλων 1,784 ευρώ το λίτρο, Κιλκίς και Αργολίδας 1,786 ευρώ το λίτρο, Μαγνησίας 1,787 ευρώ το λίτρο, Χαλκιδικής και Καβάλας 1,787 ευρώ το λίτρο, Πιερίας 1,788 ευρώ το λίτρο, Φθιώτιδας 1,789 ευρώ το λίτρο, Ιωαννίνων και Βοιωτίας 1,791 ευρώ το λίτρο, Αχαΐας 1,793 ευρώ το λίτρο, Ροδόπης και Λάρισας 1,795 ευρώ το λίτρο, Χίου 1,796 ευρώ το λίτρο, Κορινθίας 1,801 ευρώ το λίτρο, Πρέβεζας και Εύβοιας 1,802 ευρώ το λίτρο, Θεσπρωτίας και Μεσσηνίας 1,805 ευρώ το λίτρο, Κοζάνης 1,806 1ευρώ το λίτρο, Καστοριάς και Λέσβου 1,807 ευρώ το λίτρο, Γρεβενών 1,808 ευρώ το λίτρο, Ηλείας 1,809 ευρώ το λίτρο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας 1,811 ευρώ το λίτρο, Ζακύνθου 1,812 ευρώ το λίτρο, Λακωνίας 1,814 ευρώ το λίτρο, Αρκαδίας 1,819 ευρώ το λίτρο, Λευκάδας 1,820 ευρώ το λίτρο, Εβρου 1,827 ευρώ το λίτρο, Φωκίδας 1,839 ευρώ το λίτρο, Ευρυτανίας 1,852 ευρώ το λίτρο, Δωδεκανήσου 1,853 ευρώ το λίτρο, Κυκλάδων 1,855 ευρώ το λίτρο, Κέρκυρας 1,860 ευρώ το λίτρο, Ηρακλείου 1,863 ευρώ το λίτρο, Χανίων 1,872 ευρώ το λίτρο, Ρεθύμνου 1,874 ευρώ το λίτρο, Σάμου 1,875 ευρώ το λίτρο, Κεφαλληνίας 1,883 ευρώ το λίτρο και Λασιθίου 1,904 ευρώ το λίτρο...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1682 από ARIS
Απαντήθηκε από ARIS στο θέμα ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Εγω ενα ξερω,οταν πηρα το PANDA ,οταν αναβε λαμπακι για να γεμισει επερνα ρεστα απο τα 30e,τωρα με 30 e πηγαινει στη μεση,δραματικη αλλαγη σε 6 χρονια!

ΑΡ,ΜΙΚ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.198 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ