150 δισ. ευρώ επιπλέον κόστος για καύσιμα πλήρωσαν οι Ευρωπαίοι

Περισσότερα
2 Μήνες 3 Ημέρες πριν #4113 από nickstath
150 δισ. ευρώ επιπλέον κόστος για καύσιμα πλήρωσαν οι Ευρωπαίοι

Οι ευρωπαίοι οδηγοί έχουν πληρώσει ως και 150 δισ. ευρώ περισσότερα χρήματα για καύσιμα σε σύγκριση με το ποσό που θα έπρεπε να δώσουν, εάν τα οχήματά τους συμπεριφέρονταν στους αυτοκινητόδρομους με τον ίδιο τρόπο που καταγράφεται στις επίσημες εργαστηριακές δοκιμές που γίνονται πριν την κυκλοφορία τους.

Η έρευνα του Transport and Enviroment που είδε το φως της δημοσιότητας καταδεικνύει και τα χρήματα που εκτιμάται ότι έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες οχημάτων ανά χώρα. Στο γράφημα βλέπετε τα πέντε κράτη μέλη της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσά. Στο 1,6 δισ. ευρώ είναι το επιπλέον κόστος για την Ελλάδα και στα 200 εκατομμύρια για την Κύπρο.Οι εταιρείες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν στις δοκιμές εξοικονόμησης καυσίμων πολύ σκληρά ελαστικά ή αφαιρούν εξοπλισμό για να γίνουν τα οχήματα ελαφρύτερα, με αποτέλεσμα να υπάρχει χάσμα μεταξύ δοκιμής και πραγματικής απόδοσης που μάλιστα έχει αυξηθεί από το 9% το 2000 σε 42% σήμερα.

πηγή
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Μήνες 3 Ημέρες πριν #4114 από Filippos
Εντάξει ... Στις δοκιμές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουν τις τιμές... Δεν είναι ποτέ εφικτό να πετύχεις τετοιες τιμές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Μήνες 2 Ημέρες πριν - 2 Μήνες 2 Ημέρες πριν #4117 από nickstath
Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι πρακτικά αδύνατο να πιάσεις αυτά τα νούμερα. Κι επειδή είναι είναι πονηροί τα trip computer είναι συνήθως "ευθυγραμμισμένα" με τη θεωρητική κατανάλωση και όχι με την πραγματική. Από το 2010 το λέω.
Αυτό συμπαρασύρει μοιραία και τους ρύπους με την αντίστοιχη διαφορά μεταξύ επίσημων εργαστηριακών δοκιμών και πραγματικών:


Η Ε.Ε. μέχρι το 2020 δεν έχει καμία απαίτηση αυτό να αλλάξει. Μετά το 2020 δίνει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να διορθώσουν τις πραγματικές καταναλώσεις-εκπομπές ρύπων κατά 20% σε βάθος πενταετίας:

Δηλαδή θα συνεχίσουν να κλέβουν, απλά θα κλέβουν 20% λιγότερο...
Συνημμένα:
Last edit: 2 Μήνες 2 Ημέρες πριν by nickstath.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: για προσθήκη συνημμένων.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Συντονιστές: foxfire
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.253 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ