Περί sedici,fiat-suzuki και άλλων κουτσομπολιών!!

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1006 από archy
;) Σε συζητήσεις με τη Suzuki βρίσκεται η Fiat


Η Fiat βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Suzuki σχετικά με την επέκταση της συνεργασίας τους, παρά το γεγονός ότι η ανταγωνίστριά της VW κατέχει το 19,9% της Ιαπωνικής φίρμας. Η Fiat και η Suzuki έχουν βιομηχανική συνεργασία περί τα 10 χρόνια. Η Suzuki κατασκευάζει το μικρό SUV Sedici για τη Fiat στην Ουγγαρία και παράγει τους Fiat κινητήρες diesel στην Ινδία. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρόεδρος της Suzuki κ. Osamu Suzuki, ανέφερε ότι η Ιαπωνική φίρμα προσφέρεται για την κατασκευή της επόμενης γενιάς του Fiat Sedici, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat, κ. Sergio Marchionne, στο Τορίνο στις 25 Μαΐου (2011). Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο πρόεδρος της Fiat και κύριος μέτοχός της, κ. John Elkann.
Η παραγωγή του τρέχοντος Sedici, που ξεκίνησε το 2005, σταματάει το 2013 και το σχέδιο των προϊόντων της Fiat, το οποίο εκτείνεται μέχρι το 2014, δεν περιλαμβάνει την αντικατάσταση του μοντέλου αυτού, το οποίο είναι μία κοινή (κατά τρόπον τινά) έκδοση του Suzuki SX4, του κορυφαίου σε πωλήσεις μικρού SUV της Ευρώπης. Η Fiat εξετάζει την αντικατάσταση του Sedici με ένα μικρό SUV προγραμματισμένο για το 2013 από τη μονάδα Jeep της Chrysler και την κωδική ονομασία B-Jeep, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια σχετική απόφαση, σύμφωνα με πηγή μέσα από τη Fiat. Η Fiat έχει συμβόλαιο με την Suzuki να αγοράζει 20.000 μονάδες Sedici το χρόνο. Το 2007, οι πωλήσεις του Sedici ανήλθαν σε 31.855 μονάδες, αλλά έκτοτε μειώνονται σταθερά, μέχρι τις 16.505 μονάδες το προηγούμενο έτος (2010), σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics. Οι πωλήσεις του Suzuki SX4 ανήλθαν σε 50.354 μονάδες το 2008, αλλά μειώθηκαν σε 37.517 μονάδες το 2010.

Στην Ινδία, η Suzuki κατασκευάζει τα 1.3-λίτρων diesel της Fiat. Η Suzuki αγόρασε επίσης τα δικαιώματα για την κατασκευή του νέου πετρελαιοκινητήρα 2.0 λίτρων της Fiat στην Ιαπωνία, αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμη την παραγωγή του. Το SX4 που κατασκευάζεται στην Ουγγαρία χρησιμοποιεί τους πετρελαιοκινητήρες 2.0 λίτρων της Fiat. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Suzuki έχει ζητήσει από τη Fiat την άδεια να διπλασιάσει την ετήσια παραγωγή του 1.3 λίτρων diesel σε 400.000 μονάδες στην Ινδία, αλλά η Fiat έχει προτείνει την κατασκευή του εν λόγω κινητήρα για τη Suzuki 300.000 μονάδων το χρόνο στο εργοστάσιο κινητήρων στο Ranjangaon της Ινδίας, το οποίο αποτελεί μέρος της κοινής επιχείρησης μεταξύ της Fiat και της Ινδικής Tata. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της 25ης του Μαΐου, οι δύο εταιρίες συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο η θυγατρική της Fiat, Magneti Marelli, κατασκευάστρια ανταλλακτικών, να εφοδιάζει τη Suzuki στην Ινδία με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα μηχανικού κιβωτίου. Η Marelli σήμερα προμηθεύει τη Suzuki με τη μονάδα διαχείρισης ελέγχου του κινητήρα για τον κινητήρα πετρελαίου 1.3 λίτρων.
Κατά τις παραπάνω πηγές, Fiat και Suzuki δεν συζήτησαν για συνεργασία στη Βραζιλία, όπως είχε αναφερθεί σα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η Fiat είναι η Νο 1 αυτοκινητοβιομηχανία της Βραζιλίας τα τελευταία 7 χρόνια βάσει του συνδυασμού πωλήσεων των επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών. Η Fiat ελέγχει περίπου το 1/4 του συνόλου της αγοράς εκεί. Η Suzuki δεν έχει βιομηχανική και εμπορική παρουσία στη Βραζιλία, καθώς μερικοί ιδιώτες εισαγωγείς πουλάνε μόνο μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα Suzuki το χρόνο. Η Fiat και η Suzuki δήλωσαν ότι η συνάντηση της 25η Μαΐου (2011) ήταν απλώς η συνήθης «επίσκεψη ευγένειας» κι ότι ο πρόεδρος της Suzuki πληρώνει(!) στη Fiat όταν εκτελεί πτήσεις προς την Ευρώπη για να προεδρεύσει στην ετήσια συνάντηση της θυγατρικής Magyar Suzuki στο Esztergom της Ουγγαρίας. Τέλος, καμία από τις δύο εταιρίες δεν δέχθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

αναδημοσίευση απο:ixauto.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: για προσθήκη συνημμένων.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Συντονιστές: foxfire
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.153 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ